Beginnen met een vechtsport in Den Haag? Dit zijn de beste tips!

Aan het leren van vechtsport zitten voor zowel volwassenen als voor kinderen enorm veel voordelen. Het beoefenen van een vechtsport wordt dan ook steeds populairder. Dat is niet zo vreemd, want vechtsport is een zeer goede manier om fit te worden terwijl je ook bijzondere lessen leert die je verder kunnen helpen in het leven. Overweeg jij om te starten met vechtsport en ben je woonachtig in Den Haag of omgeving? Dan is dit artikel jou op het lijf geschreven! Lees snel verder voor de beste tips rondom het starten met vechtsport in Den Haag.

Wat is vechtsport nu eigenlijk?

Een vechtsport is een sport waarbij – anders dan de naam doet vermoeden – vechten niet per definitie centraal staat. Het grootste doel van vechtsport is het leren van zelfverdediging en het werken aan conditie, flexibiliteit en kracht. Ook het verhogen van je energieniveau is een onderdeel van het beoefenen van vechtsport. Er zijn diverse soorten vechtsporten, zoals karate, jiu jitsu, aikido, tai-chi en nog veel meer. In dit blog staat het beoefenen van Brazilian jiu jitsu centraal.

Wat zijn de voordelen van het beoefenen van jiu jitsu?  

Het beoefenen van jiu jitsu leert je belangrijke vaardigheden, zoals discipline, geduld, moed, vertrouwen en zelfbeheersing. Daarnaast is Brazilian jiu jitsu een effectieve manier om zelfverdediging te leren, ook als je zelf niet heel groot of gespierd bent. Het beoefenen van Brazilian jiu jitsu is dus bij uitstek een zeer geschikte manier om zelfverdediging te leren voor vrouwen. Dit komt met name doordat bij deze vechtsport het beheersen van techniek en balans centraal staan en je hiermee technieken leert om verschillen op het gebied van lichaamsgewicht en kracht teniet te doen. Het is een sport waarbij je niet actief geweld beoefent, maar met beheerste technieken leert een potentieel gevaarlijke situatie te beheersen. Ook is het beoefenen van Brazilian jiu jitsu een goede manier om fit te worden of te blijven. Het is namelijk een full body work-out waarin je jezelf continue blijft pushen om het uiterste uit jezelf te halen. Beoefen je de sport regelmatig? Dan zul je op een leuke manier gemakkelijk gewicht kunnen verliezen. 

Brazilian jiu jitsu bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een goede plek om Brazilian jiu jitsu Den Haag te leren? Bij de speciale vechtsport sportschool Ko Fighting Fitness ben je hiervoor aan het juiste adres. Bij deze sportschool kun je diverse vechtsporten leren, maar je kunt er ook terecht voor fitness en personal training. Wil jij op een leuke manier fit blijven deze winter waarbij je ook op persoonlijk vlak een groei doormaakt? Dan is Brazilian jiu jitsu wellicht de sport voor jou! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *