De verschillende soorten puzzelmatten waar jij uit kunt kiezen

Het maken van een legpuzzel is een hobby van een hoop mensen. Het is een hobby die lekker ontspannend is en je de mogelijkheid geeft om je even nergens zorgen om te maken. Waar je vroeger als kind kleine puzzels had die zo af zijn, is dit vaak als volwassene niet het geval. Een grotere puzzel kan een hoop plek innemen en het is vaak niet mogelijk om deze dagen achter elkaar te laten liggen. Wanneer je hem niet in één keer af kan maken, is het wel zo fijn als je de puzzel tussendoor kunt opbergen. Dit kan door gebruik te maken van een puzzelmat.

Verschillende soorten puzzelmatten

Als je op zoek bent naar puzzelmatten zijn er een stuk meer mogelijkheden dan je waarschijnlijk had gedacht. Er zijn verschillende maten en materialen waar jij uit kunt kiezen. Je kunt uit verschillende merken kiezen, die allemaal hun eigen voordelen hebben. De bekendere merken voor puzzelmatten zijn Jumbo en Ravensburger. Ook heb je speciale puzzelmatten die een antislip systeem hebben. Het merk Jumbo heeft twee verschillende puzzelmatten op de markt gebracht. Je hebt de Puzzle & Roll die in zowel 500-1500 als 1000-3000 puzzelstukjes te verkrijgen zijn. Daarnaast heb je nog de Portapuzzle die voor legpuzzels van 1000-1500 stukjes zijn. De puzzelmatten van Ravensburger zijn Roll Your Puzzle die geschikt is voor maximaal 1500 puzzelstukjes en ook één van tot 3000 stukjes. Verder heb je nog de Puzzel ezel die is gemaakt voor rond de 1000 puzzelstukjes.

Wat is de beste puzzelmat voor jou?

Naast deze puzzelmatten kun je bijvoorbeeld ook nog kijken of deze een antislip systeem heeft of niet. Dit zal voorkomen dat de mat op tafel erg zal gaan verschuiven. Deze variant kun je bij zowel bekendere merken als onbekende merken vinden. Welke mat voor jou het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kun je onder andere kijken naar of je hem kan laten liggen of niet. Verder kun je ook kijken naar de verschillen in de rol. Zo is de rol van Jumbo gemaakt van karton terwijl die van Ravensburger opblaasbaar is. Je kunt deze beide gebruiken en de meningen van welke variant beter is verschillen. Wel is het verstandig om de puzzelmat eerst te strijken op een lichte stand voor gebruik. Het is aan te raden om een Antislip puzzelmat te kopen, maar ook niet iedereen ziet hier het nut van in. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *