Gokken op voetbal: wat is jouw strategie?

Gokken op voetbal: volgens de een is het pure kennis, volgens de ander puur geluk. Maar wat is het nu echt? Als je het ons vraagt, is het een combinatie van kennis en geluk, waarbij kennis als het goed is zwaarder weegt. Want ja, een beetje geluk moet je inderdaad hebben. Eens in de zoveel tijd weet de underdog te stunten of gebeurt er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Maar bij gokken draait het echt wel om kennis. Je moet in staat zijn om te voorspellen wie er wint en daarbij komt er meer kijken dan geluk. Wat is jouw strategie? Wil je meer weten over professioneel gokken? In deze blog diverse soorten gokkers onder de loep.

De data-analist

De data-analist: hij/zij zit dagelijks met de neus in allerlei statistieken. Welk team is in vorm en welk team is dat niet? Hoe hebben zij de afgelopen vijf wedstrijden gepresteerd? Wordt er ook buitenshuis gewonnen? Staat er een belangrijke Europese wedstrijd op het programma waardoor de manager misschien een B-ploeg opstelt tegen een laagvlieger? En hoe zit het met blessures? De data-analist is van alle ins en outs op de hoogte en gebruikt dit om zo goed mogelijk te voorspellen.

De moneyballer

Misschien nog meer data driven dan de data-analist is de moneyballer. Maar de moneyballer kijkt niet naar variabelen als vorm. Hij/zij kijkt puur naar de harde cijfers. Heeft de thuisspelende club de uitspelende club in de afgelopen 10 jaar 9 keer verslagen, dan zet de moneyballer in op de thuisclub, ook al zijn er wellicht indicaties dat het deze keer anders kan lopen. Uiteindelijk wint big data volgens hem/haar.

De optimist

In het voetbal gebeuren soms bijzondere dingen. Normaal gesproken gaat de hekkensluiter er toch met ruime cijfers af tegen de koploper. Maar eens in de zoveel tijd gaat de grote underdog er met de zege vandoor. De optimist voelt vaker dan anderen: dit is de dag. Vandaag gaat het gebeuren. Een riskante strategie, maar wel eentje die veel op kan leveren.

De ranglijster

Welke ploeg is beter? Dat is simpel: de ploeg die hoger staat. De ranglijster kijkt zeer pragmatisch naar voorspellingen. De hoger geplaatste club gaat er meestal met de punten vandoor. Op grotere schaal is dit misschien wel de meest veilige strategie. Maar in het voetbal weet je het nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *