Hitte overleven? Bereid je voor op kou!

Het is warm buiten, erg warm. De hittegolf deze week is uitzonderlijk omdat met name de nachten ook erg warm zijn. Het KNMI en haar modellen hebben deze hitte volledig onderschat. Onze dagen worden gevuld met verkoeling opzoeken: het strand, ijsjes eten, lichte watermeloen salades in plaats van zware pasta’s, dames in bikini’s en badpakken en ontblote bovenlichamen van net iets te zware mannen domineren het straatbeeld.

En waar ben ik vandaag mee bezig? Grote maten winterjassen.

Juist in deze warme periode, vind ik niets zo fijn als mezelf voorbereiden op de kou in de winter. En het voordeel daarvan is, juist: voordeel. Omdat niemand in de zomer op zoek is naar een winterjas, zijn de jassen online enorm goedkoop. In de winkels zul je ze niet vinden, dus er is geen reden om de deur uit te gaan in de hitte. Wie op zoek is naar een winterjas voor dames met grote maten kan dus lekker thuis blijven.

Hoe winterproof ben jij eigenlijk? En niet alleen jij, maar ook je huis? Het klinkt gek, maar in de zomer kan je al goed preppen voor de winter! Lees hier hoe.

Hout sprokkelen

Een van de meest vanzelfsprekende dingen om te doen voor de winter is hout verzamelen. Niets is zo heerlijk als in de kou voor een knisperend haardje zitten. Maar daarvoor hebben we wel droog hout nodig. In de winter betaal je hier vaak de hoofdprijs voor, terwijl het in de zomer overal om je heen te vinden is.

Autobanden

Ook iets wat je in de zomer goedkoper kan scoren dan in de winter: winterbanden voor onder je auto! Even kort googlen en je zal zien dat dewinterbanden in dit warme seizoen een stuk goedkoper zijn dan in de winter zelf.

Onderhoud

Ook zijn er elementen in je huis die onderhoud vereisen, en waar de problemen zich vaak in de winter voordoen. Voorbeelden zijn reparaties aan verwarmingen, ovens, maar ook regenpijpen en pijpleidingen, die door de vrieskou veel te voorduren hebben. Je doet er goed aan dit soort elementen juist in de zomer te laten checken, zodat je weet dat het in de winter, wanneer het echt nodig is, allemaal goed werkt en in orde is.

Kledingkast

Zoals ik het artikel begon is het ook waard je kledingkast te inspecteren. Niet alleen een goede winterjas mag niet ontbreken, maar ook warme truien en sokken. Waarschijnlijk heb je nu al die warme winterkleding weggestopt in een doos op zolder, maar hoe veel van deze kleding ga je ook daadwerkelijk weer dragen als het kouder wordt? Is het allemaal nog in goede staat, of ben je eigenlijk toe aan een nieuwe garderobe? You better check in time!

Met het vooruitzicht op koudere temperaturen is deze tropische hitte best uit te houden!