Hoe zorg je ervoor dat je goede voornemens behoud?

Wanneer het einde van het jaar nadert begint iedereen met de goede voornemens voor zich nemen. Vooral na de kerstdagen natuurlijk en wanneer het nieuwe jaar van start gaat nemen enorm veel mensen allerlei voornemens voor. Zo heb je gezond eten, goed starten met school en de meest populaire is het beginnen met sporten. Het aantal sportabonnementen dat er in Januari worden afgesloten is enorm, iedereen wilt het nieuwe jaar goed beginnen. Daarom zijn er ook altijd bepaalde kortingen wanneer je in Januari een abonnement afsluit, de abonnementen zijn dan ook goedkoper. Beginnen met sporten is natuurlijk voor iedereen goed en de start van het nieuwe jaar is dan ook een goede motivatie voor velen. De motivatie behouden om elke week weer de sportschool binnen te stappen is voor veel mensen moeilijk, maak het jezelf dan ook niet te moeilijk. 

goede voornemens

Voornemens behouden

Wanneer je moeite hebt met je motivatie behouden tijdens het sporten en om telkens naar de sportschool te gaan, is het slim om een vaste dag met jezelf af te spreken. Wanneer je een paar weken op die vaste dag gegaan bent, kan je uitbreiden naar twee dagen bijvoorbeeld. Door vaste dagen met jezelf af te spreken en je ook te houden aan die dagen, kan je ook trots zijn op jezelf en daar motivatie uit halen. Wanneer die dagen goed gaan kun je zo blijven uitbreiden totdat je blij bent met het aantal dagen dat je gaat. Want wanneer je goede voornemens voor jezelf neemt is het ook de bedoeling dat je deze volhoudt. Wanneer je de motivatie echt kwijt raakt en hulp nodig hebt, heb je personeel die bij allerlei dingen kunnen helpen. 

Hulp vragen

Als je dan goede voornemens hebt voor jezelf is het plan dat je deze ook volhoudt natuurlijk, nu kan dit erg lastig zijn voor sommige mensen. Als het bezoeken van de sportschool bij jou goede voornemens zit, is het belangrijk dat je jezelf gemotiveerd houdt om te blijven sporten. Dit kan je doen door middel van een trainingsschema samen te stellen, zo weet je elke keer waar je aan toe bent en kan je je hier aan houden tijdens het sporten. Als het echt moeilijk gaat om gemotiveerd te blijven, kan je ook eens kijken naar een personal training. Tijdens personal trainingen krijg je les van een personal trainer. Deze persoon stelt samen met jou haalbare doelen op en zorgt ervoor dat je deze doelen behaald. De trainer is eigenlijk een ondersteuning op vlakken waar jij het moeilijk bij hebt, dit kan dus gebrek aan motivatie zijn. Maar ook als je bepaalde doelen snel wilt behalen kan je les nemen van zo’n personal trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *