Strandliefhebber? Dan is je eigen Nederland het beste vakantieland!

27vakantiedagen.nl

Met name mensen die wat dieper in de binnenlanden wonen associëren strand en zee onmiddellijk met vakantie. Dit is een van de redenen waarom strandvakanties überhaupt zo populair zijn. Verder kun je er natuurlijk niet omheen dat een verblijf aan de kust goed is voor de lichamelijke én de geestelijke gezondheid. Het fijne geluid van de golven van de zee overstemt hier bijvoorbeeld het verkeersgeluid. Daarbij is bewezen dat de schone en molecuulrijke zeelucht een gunstige invloed heeft op het lichaam. Je knapt hier als het ware van op en vermoeidheid laat je hierdoor achter je. Gelukkig heeft Nederland vele kilometers aan kustlijn. Er zijn dan ook nogal wat prachtige stranden in Nederland, dat daarmee in wezen een perfect vakantieland is voor strandfans. Op zoek naar inspiratie wat dit betreft? Lees dan zeker ook de volgende alinea.

27vakantiedagen.nl

Een greep uit Nederlands mooiste stranden

Als je strandliefhebber bent, dan zou je de volgende stranden in Nederland echt eens gezien moeten hebben:

  • De oostelijke zandplaat van Schiermonnikoog. Dit is geen commercieel strand, maar wel indrukwekkend omdat het meerdere kilometers lang en breed is. Een ideale plek dus om uit te waaien en tot bezinning te komen
  • We blijven even bij de Waddeneilanden, want zandplaat de Vliehors op Vlieland mag ook niet onbenoemd blijven. Dit strand is qua uitstraling en grootte vergelijkbaar met de oostelijke zandplaat op Schiermonnikoog.
  • Een echt familiestrand vind je bij Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen. Hier kun je bij eb heerlijk in ondiep water toeven. Ideaal dus voor gezinnen met (jonge) kinderen.
  • Een wat commerciëler strand vind je over de hele lengte van het plaatsje Zandvoort. Nu is dit strand sowieso al meer dan prima; de vele gezellige strandtentjes geven dit geheel nog meer cachet mee.
  • En tenslotte moet de misschien wel beroemdste badplaats van Nederland genoemd worden: Scheveningen. Net als in Zandvoort heb je hier een ideaal strand met de nodige cafés en restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *