Voetbal Derde Divisies

voetbal derde divisies

In voetbal heb je veel verschillende niveaus. Dit gaat van de zesde klasse (kelder klasse) tot de Eredivisie. Over al deze niveaus is wel wat nieuws beschikbaar, maar mensen vinden de niveaus onder de Hoofdklasse meestal wat minder interessant. Wil jij graag specifiek nieuws lezen over de Derde Klasse? Speelt jouw favoriete club of vriend hier? Dit nieuws is te lezen op Voetbal247. Lees hier snel verder en kom alles te weten!

Wat is de Derde Divisie?

De Derde Divisieie, Eerste Divisie en Eredivisie. De Eredivisie en Eerste Divisie zijn professioneel, dus d is de vier na hoogste competitie in Nederland. Boven de Derde Divisie heb je de Tweede Divisie Derde Divisie is eigenlijk de tweede beste competitie voor Amateurs in Nederland. De Derde Divisie is pas opgericht in 2010, maar hier ging het onder de naam Top Klasse. In het seizoen 2015/2016 is deze naam veranderd naar de Derde Divisie. Als je bovenaan de competitie eindigt, wordt het team gepromoveerd naar de Tweede Divisie. Als het team weer onderaan eindigt, betekent dat het team wordt gedegradeerd naar de Hoofdklasse. De Derde Divisie was eigenlijk een brug tussen amateurvoetbal en professioneel voetbal. De brug is nu de Tweede Divisie. Voor de mensen die weinig verstand hebben van voetbal: de Derde Divisie is een erg hoog niveau.

voetbal derde divisies

Teams Derde Divisie

Bekende teams zoals FC Lisse, Ajax, Excelsior spelen in de Derde Divisie op Zaterdag. De Derde Divisie heeft niet 1 competitie, maar twee. De andere competitie wordt gespeeld op zondag. Bekende teams die in de Derde Divisie Zondag spelen zijn: OSS’20, Groene Ster, OFC en ADO’20. Er zijn in totaal 18 teams op de zaterdag en 18 teams op de zondag.

Wil jij graag het nieuws volgen over Voetbal Derde Divisie? Lees dan snel verder op Voetbal247 en zorg dat je ten alle tijden op de hoogte blijft !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *