Waarvoor gebruik je een Dumbbell set

fitness apparaten

Met een dumbbell set is het mogelijk om veel verschillende oefeningen te doen. Het is mogelijk om allerlei soorten dumbells te kopen. Denk hierbij aan een verstelbare dumbell of toch een gewone variant. Het ligt er maar net aan waar je deze voor nodig hebt. Ben je van plan om het gewicht vaak te veranderen dan is een verstelbare dumbell ideaal. Is een dumbell voor jou genoeg, omdat je dit gewicht vaak gebruikt dan is het ook mogelijk om een dumbell te kopen. Een dumbell kan ook uit verschillende materialen bestaan. Vaak zijn deze gewichten gemaakt van ijzer of van chroom. Bij de verstelbare gewichten is het ook mogelijk om meerdere halterschijven te kopen. Door dit te doen kan je meer combinaties van gewichten maken. 

Dumbbell weigths

Het verschil tussen zware en lichte gewichten

Bij een dumbbell set kan je kiezen tussen verschillende gewichten. De gewichten beginnen al bij een gewicht van slechts 2 kilo. Bij lichte gewichten is het doel dat je wilt bereiken dan met zwaardere gewichten. De manier hoe je de gewichten gebruikt zijn dus ook heel anders. Met een licht gewicht is het de bedoeling dat je meer cardio aan het trainen bent. Doordat je een licht gewicht gebruikt is het ook mogelijk om een oefening langer vol te houden. Het voordeel hiervan is dat je sneller gewicht kwijtraakt en dat je toch spiermassa kweekt. De zwaardere gewichten worden vooral gebruikt om puur spiermassa mee te kweken. Het liften van een zwaarder gewicht houd je veel minder vaak vol. Het is de bedoeling dat je in korte tijd veel zware gewichten lift. Op deze manier ontwikkel je snel spiermassa. 

dumbells

Een opbergrek voor de dumbells

Als je een dumbbell set koopt dan is het wel verstandig om hier een rek bij te kopen. Hierdoor kunnen de gewichten op een veilige plaats opgeborgen worden zonder dat deze wegrollen. Heb je een verstelbare dumbell. In dit geval kan je de gewichten ook op het rek leggen, zodat deze netjes opgeborgen liggen. Hoe zwaarder de gewichten worden hoe duurder de gewichten worden. Een gewicht van 5 kg heb je al voor een prijs van slechts 30 euro. Daarnaast zijn er ook gewichten van 50 kilo. Deze gewichten zijn alleen voor de ervaren fitnesser. Deze gewichten kunnen namelijk wel meer dan 100 euro kosten. Kies dus het gewicht dat bij jou past.