Wat dragen voetballers in hun vrije tijd?

We zien voetballers natuurlijk altijd in hun wedstrijdtenue of in sportkleding tijdens de training. Maar wat dragen voetballers eigenlijk in hun vrije tijd? Wat dragen zij momenteel nu ook zij veel meer thuis zitten vanwege Corona? Voetbalfocus zocht het voor je uit. Lees hier alles over de kledingkeuzes van onze geliefde voetballers, zodra zij hun voetbalschoenen uit mogen doen.

Altijd sportief

Wij hebben grondig onderzoek gedaan en de social media van diverse bekende voetballers helemaal uitgeplozen. Wat blijkt: de meeste voetballers dragen ook in hun vrije tijd voornamelijk sportieve kleding. Dit betekent echter niet dat de voetballers alleen maar in hun sportkleding, een joggingbroek of hun voetbalshirts rondlopen. Nee, voetballers zijn juist ontzettend fashion forward en dragen altijd de laatste trends. Veel voetballers dragen dan ook zogenoemde streetwear.

Streetwear is een kledingstijl voortgekomen uit de hip hop cultuur. De stijl bestaat uit vrijetijdskleding en bevat onder andere elementen van sportkleding. Streetwear is al jaren populair, maar de laatste jaren begint deze trend nieuwe vormen aan te nemen. Ook grote designermerken en haute couture merken begeven zich nu op dit terrein. Dit heeft er voor gezorgd dat streetwear niet alleen maar gaat om een sportieve look, maar ook een waar statussymbool is geworden. Denk hierbij aan een Gucci trainingspak, Off White sneakers en andere collectors items. Deze kledingstijl leent zich dan ook uitermate goed voor bekende voetballers, die zo hun rijkdom kunnen tonen en tegelijk zeer comfortabel door het leven kunnen gaan als ze niet op het veld staan.

Merkfocus: Black Bananas

Eén van de merken die momenteel door veel voetballers wordt gedragen in hun vrije tijd is het merk Black Bananas. Wij lichten dit merk dan ook graag iets meer uit in deze blog. Black Bananas is een Nederlands streetwear merk dat vrijetijdskleding van een hoog niveau produceert. Het begon allemaal ooit met een t-shirt met bananen print. Inmiddels is niet alleen de collectie, maar ook het merk uitgegroeid tot een hoog niveau. Veel bekende Nederlanders zijn al eens gespot in een Black Bananas hoodie, trainingspak of jas. Zo ook veel voetballers.

De kledingstukken van Black Bananas zijn te herkennen aan de monochrome uitvoering in het zwart of juist in een felle kleur. Soms zijn er sportieve strepen in een contrasterende kleur toegevoegd. Wat wel altijd duidelijk aanwezig is is de merknaam, vaak groot afgedrukt op de voorkant van een jas, shirt of trui. Maar ook het beeldmerk, een grafische weergave van een apenhoofd, is altijd opvallend geplaatst.