Wat kun je bereiken met het volgen van een leefstijlprogramma?

Als je niet tevreden bent met je huidige gezondheid of hoe je lichaam er op dit moment uitziet kun je er voor kiezen om een personal coach in te schakelen. Een personal trainer begeleid personen bij het halen van misschien ook stellen van bepaalde doelen. De doelen die mensen willen behalen kunnen heel erg van elkaar verschillen. Zo kan iemand als doel hebben om zijn uithoudingsvermogen te verbeteren zodat hij of zij minder snel buiten adem is. Of kan iemand als doel hebben dat hij of zij meer wilt afvallen. Ook kan een personal trainer mensen helpen wanneer zij geblesseerd zijn. Een personal trainer kan ook werken aan de hand van een leefstijlprogramma, dit is meer dan alleen lessen geven. Bij het volgen van dit soort programma’s wordt er naar meer gekeken dan alleen de oefeningen zelf. Zo worden cliënten ook geholpen met het maken van hun voeding, lichaamshoudingen, mentale coaching en nog veel meer.

leefstijlprogramma

Je hebt je aangemeld, en wat nu?

Wanneer je je hebt aangemeld voor een leefstijlprogramma zal je of online of fysiek lessen kunnen gaan volgen. Allereerst is het belangrijk voor je personal trainer om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft, je trainer moet weten wat voor persoon je bent. Hij of zij moet natuurlijk persoonlijke doelen met jouw kunnen stellen, hierom is het belangrijk te weten wat je al allemaal kan. Heb je bijvoorbeeld al een eerder getraind, heb je een sportieve achtergrond, wat zijn je doelen. Allemaal van dit soort dingen zijn belangrijk voor een personal trainer om te weten. In veel gevallen zul je lang moeten komen voor een fysieke intake bij een personal trainer.

Hoe ziet de fysieke intake eruit? 

Bij de fysieke intake zal je de personal trainer naar de volgende dingen kijken. Jouw medische achtergrond, dit houdt in heb je blessures gehad in het verleden, gebruik je medicijnen etc. Ook zullen er diverse metingen en testen worden uitgevoerd om te kijken hoe jouw lichaam functioneert. Soms zal er ook worden gekeken of je kan mediteren, dit zal alleen hoeven wanneer je dit ook in je leefstijlprogramma wilt leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *