Welke statistieken houd jij in de gaten bij wedden op een wedstrijd?

Het lijkt soms best makkelijk om te voorspellen welke club de wedstrijd wint. Maar soms kun je ook je hoofd erover breken. Uiteindelijk moet je natuurlijk de knoop doorhakken. Hoe doe je dit? Sommige mensen nemen misschien een gok, maar anderen nemen een weloverwogen beslissing. Een beslissing die tot stand komt door statistieken die het verschil kunnen maken. Maar welke statistieken zijn dit? Wij behandelen enkele belangrijke.

Wat zegt de geschiedenis?

Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. Toch? Strikt genomen wel. Elk team begint een nieuwe wedstrijd weer met een schone lei. Maar wie kijkt naar het verleden, ziet toch vaak een iets ander beeld ontstaan. Je weet dat er puur technisch gezien een kans is van 33% dat je team wint, gelijkspeelt of verliest. Maar wanneer dezelfde wedstrijd in het verleden in 90% van de gevallen is uitgedraaid op een overwinning: maakt dat de aannemelijkheid van een nieuwe overwinning van jouw team dan nog net niet wat groter?

De spelers die het moeten gaan doen

Vorig seizoen zorgde een droom voorhoede voor de overwinning. Maar wie staan er nu? In de Nederlandse competitie blijven de beste spelers meestal zelden dan hooguit een paar seizoenen bij de club, voordat een buitenlandse grootmacht hen koopt. Dus ja, die vijf doelpunten van vorig seizoen waren lekker, maar wie staan er nu op het veld? Wie zijn de spelers die het moeten gaan doen, en kun je van hen hetzelfde verwachten?

De vorm van het moment

Er zijn natuurlijk tal van historische statistieken die je kunt raadplegen om te bepalen hoe groot de kans is dat een team wint. Maar vergeet ook de vorm van het moment niet. Misschien speelt een team wel tegen de favoriete tegenstander en lijkt de kans op een overwinning groot. Maar wat nu wanneer de voorgaande drie speelronden kansloos verloren werd en het hele team hopeloos uit vorm lijkt?

Uit versus thuis

Het is zo’n ongrijpbare statistiek: teams die thuis of juist uit veel beter presteren. Dat kan zeker een ding zijn om rekening mee te houden. Lijkt jouw team buitenshuis maar niet te kunnen winnen? Welke garantie heb je dan voor de eerstvolgende uitwedstrijd?

Wil jij ook online voetbal wedden? Ga dan naar Voetbalwedden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *