Zo val je af door een crosstrainer te gebruiken

De dure en vooral gezellige decembermaand met borrels en kerstdiners ligt achter ons: voor veel mensen betekent het nieuwe jaar een nieuwe start. Zo stellen velen doelen, bijvoorbeeld gezonder eten, meer tijd met familie spenderen of meer sporten. Het nieuwe jaar is altijd een goed begin om daar aan te beginnen. In deze blog lichten we toe hoe je met een crosstrainer het beste kunt afvallen!

Waarom een crosstrainer?

Een crosstrainer is één van de beste manieren om af te vallen of om überhaupt op te trainen. Je verbrandt veel calorieën, veel meer dan bijvoorbeeld op een hometrainer of tijdens het hardlopen. Bovendien gebruik je je hele lichaam. Je moet namelijk ook je armen meebewegen. Daarnaast belast je ook veel minder je gewrichten, doordat je knieën bijvoorbeeld geen klappen op hoeven te vangen. Als warming-up is de crosstrainer ook zeer geschikt: na 10 minuten sta je al flink te zweten en het is goed voor de doorbloeding!

Hoe afvallen op een crosstrainer?

Als je een uur op een crosstrainer staat, verbrand je al zo’n 700 calorieën. Dat is veel! Om af te vallen, dien je minder te eten dan je verbrandt of juist meer verbranden dan je eet. Je zult dus minder moeten of meer moeten bewegen. Een crosstrainer is een goede manier om op een simpele en laagdrempelige manier te sporten. Je hoeft geen ingewikkelde oefeningen te doen en het is enkel met je armen en benen. Je traint dus wel je hele lichaam. Onderstaande manieren kun je toepassen tijdens het trainen:

  1. Je kunt de gehele trainsessie gewoon dezelfde beweging maken. Dit is wellicht vrij eentonig, maar je kunt ook een filmpje opzetten. Dan vliegt de tijd om!
  2. Ook kun je een high intensity interval training doen. Je gaat er dan bijvoorbeeld 20 secondes helemaal voor en daarna weer wat rustiger. Dit wissel je steeds af. Op een gegeven moment is dit erg zwaar en je zult merken dat je conditie steeds beter wordt naarmate je dit uitvoert.

Een crosstrainer is dus een goede en effectieve manier om af te vallen en je conditie te verbeteren. Zoek je er nog één voor thuis? Kijk eens op de website van FitnessDelivery!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *